Een verbindende boekbindster is niet meer

Tot ons verdriet is op 27 augustus jl. Matje Hummel-Ziengs, mede-oprichtster van boekbindcentrum “De Hummelhoeve”, onverwacht overleden.
Na het overlijden van haar man, Bert Hummel, is zij op een bewonderenswaardige en persoonlijke manier met de boekbinderij verdergegaan. We hopen haar werk met dezelfde liefde en bekwaamheid voort te mogen zetten.
De komende tijd zullen we op onregelmatige tijden aanwezig zijn in de boekbinderij. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Anniek Anninga.
E-mail: anniekanninga@hotmail.com
Telefoon: 06-22024806
De medewerkers van boekbindcentrum “De Hummelhoeve”

In Echten werd wél een Kopperprent gepresenteerd

 

Echten – De eerste maandag na Driekoningen staat in de grafische wereld bekend als Koppermaandag. Dan wordt op meerdere plaatsen in het land doorgaans ook een Kopperprent gepresenteerd. In Meppel sloegen ze vanwege corona een jaar over, in Etten-Leur werd deze wel gedrukt, maar pas volgend jaar gepresenteerd. In Groningen (Grafisch centrum)  én in Echten in het Boekbindcentrum werd de prent echter niet alleen gedrukt, maar ook gepresenteerd.

De Kopperprent kreeg in Echten het toepasselijke thema ‘pandemie’ mee en werd gemaakt door kunstenares Coby Schasfoort uit Witteveen (schilderij) en de Emmense directeur Renate Snoeijing van het Huus van de Taol (tekst). Het eerste exemplaar werd als te doen gebruikelijk door Matje Hummel van het Boekbindcentrum de Hummelhoeve aangeboden aan de schout van De Wolden, burgemeester Roger de Groot. Normaal gesproken gebeurt dat in een volgepakt boekbindcentrum, maar nu waren deze vier personen, samen met een journalist, de enige aanwezigen.

Matje Hummel en Roger de Groot.

Corona

Het thema ‘pandemie’ werd fraai uitgewerkt door Coby Schasfoort, die in haar schilderij de aarde neerzette met daar omheen alle ingrediënten die bij een pandemie horen: van de vermeende schuldigen (heksen, ratten, vleermuizen) tot de medisch specialist en twee boeken. Het leukste facet van de prent is in de ogen van Schasfoort de zonsverduistering. ‘Die heeft altijd een corona, maar dat weten de meeste mensen niet’, zegt ze over de lichtkrans. Net als Coby werd ook Renate Snoeijing door Matje Hummel gevraagd. Renate ging los van enige wetenschap over het uiterlijk van de prent aan de slag. Het resultaat mag er zijn, de prent is te verkrijgen via  het Boekbindcentrum.

 

Presentatie houten kookboek “In Paradisum”

Dit kookboek is geschilderd en geschreven op berkentriplex door Coby Schasfoort – Spanbroek uit Witteveen.
Het boek bevat tweeënvijftig hemelse gerechten en is gemaakt ter nagedachtenis aan Ton, haar man, die in mei 2019 gestorven is.
Het boek is een Leporello, zig/zag gebonden in de boekbinderij de Hummelhoeve te Echten.
De presentatie is op 4 december, Ton’s verjaardag
In de boekbinderij word om 17:00 uur het kookboek uitgevouwen.

Het formaat is 40 x 30 centimeter en uitgevouwen is het boek 17,5 meter lang.

Er komt een een kartonnen uitgave in een oplage van 50 stuks met hetzelfde formaat. Het wordt dus een echt collectors item.

Dit boekwerk is een kunstwerk in iedere keuken.
Het is verkrijgbaar voor de prijs van €170,00.
Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om met pinbetalingen af te rekenen.

U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.
Boekbindcentrum ‘de Hummelhoeve’ te Echten.
Zuidwolderweg 2.

 

Lintjesregen regent ook in Boekbindcentrum

Zesentachtig inwoners van Drenthe ontvingen op 26 april een lintje.
Onder deze mensen bevonden zich ook Jan en Grietje Kat, beiden vrije medewerkers bij ons boekbindcentrum. Hieronder vind u een compilatie van deze dag;

 

Beeld- en fotomateriaal met dank aan Frank Andringa, Sander van Wees en Petra Wijnsema, RTV Drenthe