Koppermaandag

Maandag 10 januari 2022,

De eerste maandag na Driekoningen. Op deze maandag vierden we gewoonlijk het Koppermaandagfeest; een traditie die zijn oorsprong heeft in de middeleeuwse gilden, en die door Bert en Matje Hummel werd opgepakt in hun boekbinderij in Bredevoort. In Echten zetten zij deze traditie aandachtig voort, waardoor Koppermaandag in de Hummelhoeve inmiddels een begrip is geworden. Uiteindelijk zijn er meer dan twintig Kopperfeesten in Echten georganiseerd. Ter ere van het 15 jarig jubileum zijn destijds alle Kopperprenten door Matje Hummel en Jerry Vondeling samengevoegd in een mooi boekwerk.

De Koppermaandagviering is in onze ogen niet voor te stellen zonder Bert of Matje. Nu Matje er niet meer is, hebben we dan ook besloten Koppermaandag niet voort te zetten. Wel willen we deze traditie graag afsluiten met de aandacht die het verdient. Enige tijd geleden had Matje al het plan opgevat om de nieuwste Kopperprenten inclusief toelichtingen toe te voegen aan het bestaande overzicht. Dit willen wij graag voor haar voltooien.

Het zal nog enige tijd duren tot het boek volledig klaar is, maar wanneer het zover is zullen wij dit vermelden op de site. Met dit boek hopen wij een mooie terugblik te kunnen geven op de indrukwekkende bijdrage die Matje en Bert hebben geleverd aan de lange Koppermaandagtraditie.

De medewerkers van De Hummelhoeve