Start wekelijkse open-atelierdagen op woensdag 9 maart

Boekbindcentrum Echten start weer met de inmiddels traditionele open atelierdag! Vanaf 9 maart organiseren Tanja en Aaldert van Boektotaal iedere woensdag een dag waarop beginnende en gevorderde boekbinders in het boekbindcentrum terecht kunnen om hier te werken aan eigen projecten. Aaldert en Tanja zijn daarbij uiteraard van harte bereid om tips of begeleiding te geven.

Om deel te nemen kunt u gebruikmaken van een knipkaart die verkrijgbaar is in Boekbindcentrum Echten. Een dagdeel van 3 uur is één knipje. Een kaart met 10 knipjes kost €150, een los dagdeel bedraagt €17,50.

Tevens geldt er een uitprobeeractie op woensdag 9 en 16 maart, waarop u slechts €10 voor een dagdeel betaalt. Eerder aangeschafte kaarten via Matje Hummel kunt u ook gewoon blijven gebruiken; deze zijn nog steeds geldig.

Inschrijven voor deelname aan de open-atelierdagen is niet nodig. U bent iedere woensdag van harte welkom om langs te komen. Dit kan in twee tijdvakken: van 10:00 tot 13:00 uur en van 13:30 tot 16:30 uur.

We hopen u snel weer te mogen zien om er samen gezellige en leerzame dagen van te maken!

Boekbindcentrum Echten bouwt voort!

Na het verdrietige bericht van het overlijden van Matje Hummel in augustus jl., zijn we verheugd nu vrolijk nieuws met u te kunnen delen. De boekbinderij zit namelijk boordevol mooie toekomstplannen! Het atelier gaat haar krachten bundelen met Tanja Rakic en Aaldert de Lange van Boektotaal uit Steenwijk.

Tanja en Aaldert zijn in de boekbindwereld welbekend om hun cursussen en om hun winkel vol prachtige boekbindmaterialen. Het was hun wens om een locatie te vinden waar zij nog meer cursisten kunnen ontvangen en hun cursusaanbod kunnen vergroten en verbreden. Hun doel is om zo veel mogelijk aspecten van het boek samen te laten komen: verschillende bindwijzen, papier scheppen, marmeren, perkament maken, leerdunnen en ga zo maar door. Ook de boekbinderij in Echten is vanuit deze gedachte opgericht; onze plannen vallen prachtig samen.

We waren het dan ook snel eens: met vereende krachten gaan we verder in Boekbindcentrum Echten! Het boekbind- en restauratieatelier dat hier al gevestigd was zal worden voortgezet door Anniek Anninga. Boektotaal organiseert vanaf 1 maart cursussen en werkdagen in het boekbindcentrum en zal hier in de toekomst een winkel met boekbindmaterialen openen. Ook het trouwe team van vrijwillige medewerkers blijft ons ondersteunen.

We hebben erg veel zin in deze samenwerking en zijn blij voort te mogen bouwen aan de boekbinderij die door Bert en Matje Hummel met zo veel liefde voor het vak is opgericht.

Binnenkort volgt informatie over de open-atelierdagen die door Tanja en Aaldert vanaf 9 maart iedere woensdag zullen worden georganiseerd. Voor meer informatie over Boektotaal en het cursusaanbod: www.boektotaal.nl.

We hopen u snel weer te mogen ontmoeten in Boekbindcentrum Echten!