Boekbindcentrum Echten bouwt voort!

Na het verdrietige bericht van het overlijden van Matje Hummel in augustus jl., zijn we verheugd nu vrolijk nieuws met u te kunnen delen. De boekbinderij zit namelijk boordevol mooie toekomstplannen! Het atelier gaat haar krachten bundelen met Tanja Rakic en Aaldert de Lange van Boektotaal uit Steenwijk.

Tanja en Aaldert zijn in de boekbindwereld welbekend om hun cursussen en om hun winkel vol prachtige boekbindmaterialen. Het was hun wens om een locatie te vinden waar zij nog meer cursisten kunnen ontvangen en hun cursusaanbod kunnen vergroten en verbreden. Hun doel is om zo veel mogelijk aspecten van het boek samen te laten komen: verschillende bindwijzen, papier scheppen, marmeren, perkament maken, leerdunnen en ga zo maar door. Ook de boekbinderij in Echten is vanuit deze gedachte opgericht; onze plannen vallen prachtig samen.

We waren het dan ook snel eens: met vereende krachten gaan we verder in Boekbindcentrum Echten! Het boekbind- en restauratieatelier dat hier al gevestigd was zal worden voortgezet door Anniek Anninga. Boektotaal organiseert vanaf 1 maart cursussen en werkdagen in het boekbindcentrum en zal hier in de toekomst een winkel met boekbindmaterialen openen. Ook het trouwe team van vrijwillige medewerkers blijft ons ondersteunen.

We hebben erg veel zin in deze samenwerking en zijn blij voort te mogen bouwen aan de boekbinderij die door Bert en Matje Hummel met zo veel liefde voor het vak is opgericht.

Binnenkort volgt informatie over de open-atelierdagen die door Tanja en Aaldert vanaf 9 maart iedere woensdag zullen worden georganiseerd. Voor meer informatie over Boektotaal en het cursusaanbod: www.boektotaal.nl.

We hopen u snel weer te mogen ontmoeten in Boekbindcentrum Echten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.