Wie is wie?

 

Anniek Anninga

Matje’s nichtje en compagnon hoopt nu het werk van Bert en Matje voort te zetten. 

Jan Kat

Jan is leermeester boekbinden bij het Boekbindcentrum. Daarnaast is hij maker van perkament.

Guus van Dam

Guus is leermeester op het gebied van handzetten en drukken. Dit is zetten van een tekst met behulp van loden letters, waarmee afdrukken gemaakt worden met behulp van de Heidelberg pers.

Johan Botter

Johan is boekbinder.

Jerry Vondeling

Jerry is de nieuwsredacteur van deze website.

Ludger Maria Kochinke

Ludger Maria is leermeester boekbinden. Hij heeft een handboekbinderij in Mainz, Duitsland, voor meer informatie klik hier (opent in nieuw venster)

 

Dank je voor je inzet!

Onlangs heeft Kees Floor zijn activiteiten als graveur bij ons centrum gestopt. Kees is ruim 20 jaar aan het Boekbindcentrum verbonden geweest. Kees, dank je wel voor de samenwerking al deze jaren en het ga je goed!

In dierbare herinnering

Bert Hummel †

Bert was en is de grondlegger van Boekbindcentrum de Hummelhoeve. Zijn gedachtengang en visie over het ambacht boekbinden kon hij op de boerderij in al zijn mogelijkheden uitwerken. In 2000 heeft hij het pand “boekbindklaar” gemaakt en na de opening op 8 januari 2001 kon hij twee jaar bouwen.

In 2003 sloeg het noodlot toe. Slokdarmkanker. Na een geslaagde operatie kon hij in 2004 weer verder bouwen aan het Boekbindcentrum. Helaas sloeg in het voorjaar van 2006 de ziekte weer toe en ditmaal kreeg Bert geen kans meer. Hij overleed op 6 juli 2006, 58 jaar oud.

Matje Hummel

Matje Hummel †

Matje was de eigenaresse en coördinator van het Boekbindcentrum. Zij zette het werk van Bert voort, ze organiseerde cursussen op het gebied van boekbinden. Zij ondersteunde de docenten tijdens de lessen.  Daarnaast voerde Matje restauraties van boeken uit.

Ali Plas †

In 2011 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Ali Plas. Zij was mede organisator van cursussen en activiteiten van het boekbindcentrum. Wij zijn dankbaar voor al haar energie en liefde die ze in onze organisatie gestoken heeft.