Wie is wie?

 

Anniek Anninga

Matje’s nichtje en compagnon hoopt nu het werk van Bert en Matje voort te zetten. 

Jan Kat

Jan is leermeester boekbinden bij het Boekbindcentrum. Daarnaast is hij maker van perkament.

Guus van Dam

Guus is leermeester op het gebied van handzetten en drukken. Dit is zetten van een tekst met behulp van loden letters, waarmee afdrukken gemaakt worden met behulp van de Heidelberg pers.

Johan Botter

Johan is boekbinder.

Jerry Vondeling

Jerry is de nieuwsredacteur van deze website.

Ludger Maria Kochinke

Ludger Maria is leermeester boekbinden. Hij heeft een handboekbinderij in Mainz, Duitsland, voor meer informatie klik hier (opent in nieuw venster)

 

Dank je voor je inzet!

Onlangs heeft Kees Floor zijn activiteiten als graveur bij ons centrum gestopt. Kees is ruim 20 jaar aan het Boekbindcentrum verbonden geweest. Kees, dank je wel voor de samenwerking al deze jaren en het ga je goed!

In dierbare herinnering

Bert Hummel †

Bert was de iniatiefnemer en oprichter van het Boekbindcentrum. Meer over Bert vindt u op deze pagina.

Matje Hummel †

Matje was de eigenaresse en coördinator van het Boekbindcentrum. Zij zette het werk van Bert voort, ze organiseerde cursussen op het gebied van boekbinden. Zij ondersteunde de docenten tijdens de lessen.  Daarnaast voerde Matje restauraties van boeken uit.

Ali Plas †

In 2011 hebben we helaas afscheid moeten nemen van Ali Plas. Zij was mede organisator van cursussen en activiteiten van het boekbindcentrum. Wij zijn dankbaar voor al haar energie en liefde die ze in onze organisatie gestoken heeft.